Tervetuloa tuunaamaan arkeasi!


Lue pakkausmerkintöjä

Opas pakkausmerkkien viidakkoon

Tiedätkö mitä haukkaat? -Katso pakkausmerkinnästä -opas johdattaa lukemaan elintarvikepakkauksista terveyden kannalta olennaisia asioita. Se opastaa hyödyntämään ravintosisältötaulukkoa, ainesosaluetteloa, Sydänmerkkiä, GDA –merkintää ja ravitsemusväitteitä.Hyviä valintoja pakkauksia lukemalla -kalvosarja

Kalvosarja pohjautuu Tiedätkö mitä haukkaat? –  Katso pakkausmerkinnöistä -oppaaseen. Kalvosarjaa voivat hyödyntää kaikki, jotka haluavat opetusmateriaalia työnsä tueksi. Myös ruotsiksi.

 

 

Terveellisten elintarvikevalintojen opaskortti

Opaskorttiin on merkitty vinkit terveellisempien valintojen tekemiseksi. Vinkkien pohjalla ovat Sydänmerkin kriteerit. Opaskortin koko on 5,5 x 8,5 cm ja kortti mahtuu kätevästi lompakkoon, joten tiedot on helppo tarkistaa kaupassa.

Terveellisten valintojen opaskortti on siirtynyt Kuluttajaliiton ja Sydänliiton yhteiskortiksi, jonka seurauksena sitä voi jatkossa tilata osoitteesta www.sydankauppa.fi. Kortti löytyy hakusanalla "terveellisten valintojen opaskortti". Kortit ovat 50 kpl nipuissa ja maksuttomia (toimituskulut peritään).

Materiaalit, tietoa niiden tilauksesta sekä tulostettavat pdf-versiot löydät täältä:
www.kuluttajaliitto.fi/pakkausmerkintamateriaalit

 

Teta -terveellisiä ja taloudellisia arjen ruokavalintoja on Suomen Kuluttajaliiton hanke, jonka tavoitteena on erityisesti nuorten ja lapsiperheiden arjen ruokavalintojen parantaminen. Hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

Lue hankkeesta lisää »

Suomen Kuluttajaliitto ry

Malminrinne 1 B
00180 Helsinki

www.kuluttajaliitto.fi